13:00

OAFF

Referat: Parkalompolo IK - OAFF

På Palovallen slutar matchen Parkalompolo - OAFF 1-4 (0-1)
Matchen inleds med jämnt spel och det är Parka som skapar matchens första målchans i den 5:e minuten där Kotten tvingas till en fin parad och returen sätts strax utanför stolpen. OAFF har också ett par halvchanser under inledningskvarten men det dröjer till den 18:e minuten innan ledningsmålet kommer när Liam Alldeén slår ett inlägg som Joel Hiltunen nickar ner i marken och förbi Petter Kero till 0-1. Parka är ytterst nära en kvittering efter en halvtimme men Lars Öqvists nick från bra läge går i ribban. Vi går till paus med en 1-0 ledning i en spelmässigt jämn första halvlek där OAFF haft ett knappt spelövertag men chansmässigt var det jämnt.

Andra halvlek är också jämn under första kvarten och den bästa målchansen är Johannes Pekkaris när han nickar en boll från brorsan David över ribban från utmärkt läge. I den 60:e minuten kommer John Kalla fram på högerkanten - inlägget når Johannes Pekkari som snyggt placerar in 0-2 tätt intill Petter Keros vänstra stolpe. Parka låter sig inte nedslås av baklängesmålet utan satsar friskt framåt och redan två minuter senare sätter man reduceringen till 1-2. Det blir oroligt för en stund på OAFF bänken men i den 75:e minuten kan man andas ut när Parkas målvakt vid en rensning träffar Joel Hiltunen på en plats där ryggen byter namn - bollen studsar ut till Johannes Pekkari som lobbar in bollen från 30 meter till 1-3. Borri visade utsökt känsla och kyla när han satte bollen i det övergivna målet. Fem minuter före slutet kommer åter en patenterad John Kalla rusning med efterföljande inlägg som Joel Hiltunen är först på och nickar in slutsiffrorna 1-4.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger rättvis även om segermarginalen på tre mål var i överkant. OAFF gör en bra och stabil bortamatch. Dom extra plussen idag går till Anders Palo som tog allt i luften och visade storform. Liam Alldeén var suverän på backen och i det närmaste prickfri i uppspelen. På mitten krigade alla storartat men det extra plusset går till John Kalla som rev stora hål i Parkas vänsterförsvar och som i andra halvlek ledde fram till två fullträffar. Framåt måste vi rosa båda tvåmålsskyttarna - Johannes Pekkari som avgör med sin eminenta lobb till matchavgörande 3-1 och till Joel Hiltunen som ärvt pappa Artos målfarlighet med skallen vilket två nickmål borgar för, fast enligt Arto blir han aldrig en lika bra huvudspelare som han var! I Parka går plussen till Robert Unga och Lars Öqvist. Domare Johan Nyström gör en bra match även om utvisningen i slutminuten av Parkas Lars Öqvist kändes väl så tuff - vid en kollision med Kotten går Öqvist omkull och domaren bedömer det som filmning och ger ett andra gult kort!

Laget: Kotten - Liam, Martin Pantzare, Palo- Micke Krekula - John, Hector, Mäki, David P - Johannes P, Joel
Avbytare: Adam Z, Elio, Rickard SD, Örjan P